Laboratórium KFT
Vizsgálatok » Humán diagnosztikai vizsgálatok » Klinikai kémia, hematológia, immunológia » Allergiák

Táplálék intolerancia vizsgálata (allergénspecifikus IgG)

Új diagnosztikai lehetőség szérumból a táplálék-specifikus IgG kimutatására

Statisztikák alapján az emberek kb. 60 %-a mutat túlérzékenységet és / vagy intoleranciát a táplálék valamelyik összetevőjével szemben. Ez a túlérzékenység reakció változatos, sokszor nem specifikus egészségi problémákat okoz. Ezek lehetnek különféle bőrelváltozások, kiütések, bélpanaszok, migrénes fejfájások. Ha a klasszikus nutritiv allergia panel negatív (ahol táplálékspecifikus IgE mérés történik)  és a klinikai panaszok fennállnak érdemes a táplálékspecifikus IgG panelt is elvégezni.

Táplálék IgG paneljeink összetétele: 

46 táplálék specifikus IgG:

alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)

 

221 táplálék specifikus IgG:

Tej, tejkészítmények: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal,  fésűs kagyló,  foltos tőkehal,  garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng,  polip, ponty,  rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal

Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack,  sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete/ fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander, kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya

Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), strucc, vaddisznóhús

Zöldségfélék: amarantusz (disznóparéj), articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta,  hagyma, káposzta, káposzta vörös, kapribogyó, karfiol, kobaktök/futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika,  póréhagyma, retek, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse

Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula

Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz (polenta), köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab

Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő (sör), gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka

 

Információ a laboratóriumi vizsgálatról:

kérjük a honlapról letölthető vizsgálatkérőlapot használni 

mintavétel: natív vagy géles cső

mintaigény: 5 ml szérum vagy plazma

preanalitika: a  minta 7 napig +4Co-n tárolható, 7 nap után fagyasztani szükséges

220+ intolerancia panelünk mellé ingyenes online dietetikai tanácsadás is igényelhető!
Ha a 220+ táplálékintolerancia-vizsgálatot elvégezteti, a lelet átvételétől számított 3 hónapon belül ingyenesen regisztrálhat az online dietetikai tanácsadásra. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a www.dietetikatanacsadas.hu weboldalra, ahol egy tápláltsági állapot felmérőlapot kell kitölteni, valamint meg kell adni azt a kuponkódot, mely a táplálékintolerancia lelet végén található.

Böngészés kategóriák szerint Vizsgálatok keresése név szerint