Laboratórium KFT - Vizsgálati ajánló

Vizsgálati ajánló

Allergia- és táplálék intolerancia panelek összetétele

Allergén-specifikus IgE inhalatív panel 36 allergén:

konídiumos gomba, kannapenész, élesztőgomba, ecsetpenész, juharfakeverék,  fakeverék: enyves éger, fehér nyír, mogyoró, akác, kőris, tölgy, platán, nyárfakeverék, disznóparéj, csomós ebír, réti komócsin, réti perje, csillagpázsit, nád, termesztett rozs, kukorica, termesztett zab, repce, búza, parlagfű keverék, lándzsás útifű, fekete üröm, sóska, kanadai aranyvessző, szarvasmarha hám-antigén, macska hám-antigén, kutya hám-antigén, ló hám-antigén, hörcsög hám-antigén, csótány, tollkeverék  (csirke, kacsa, liba), poratka (d1), poratka (d2)

 

Allergén-specifikus  IgE inhalatív panel 20 allergén:

fakeverék1: enyves éger, fehér nyír, mogyoró, fakeverék 2: olajfa, fagyal, kőris, fűkeverék: csomós ebír, réti komócsin, angol perje, réti perje, csillagpázsit termesztett rozs, parlagfű keverék, lándzsás útifű, fekete üröm, falgyom, macska hám-antigén, kutya hám-antigén, poratka(d1), poratka(d2), konídiumos gomba kannapenész, korompenész

 

Allergénspecifikus IgE nutritív panel 36 allergén:

 mandula, banán, bab, marhahús, bárányhús, sárgarépa, kazein, baromfihús, szárított gyümölcskeverék (füge, datolya, sárgabarack),olívabogyó, tőkehal, kukorica, tojásfehérje, tojás sárgája, fokhagyma, tej, nyúlhús, gabonafélék zab, rizs, hagymakeverék (gyöngy, vöröshagyma), narancs, borsó, földimogyoró, paradicsom, disznóhús, burgonya, őszibarack, rozs, kagyló- és rák-félék, szójabab, árpa, zeller, tonhal, pulykahús, dió, búza, sütő-élesztő

 

Allergén-specifikus IgE nutritív panel 20 allergén:

tojássárgája, tojásfehérje, tej, kazein, szezámmag, búza, rozs, szójabab, mandula, mogyoró, földimogyoró, dió, őszibarack, zeller paradicsom, burgonya, alma, sárgarépa, tőkehal, rák

 

Méh-    és darázs specifikus IgE

 

Táplálék intolerancia panelek:

 

46 táplálék specifikus IgG:

alma, bárányhús, dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvizi hal mix, élesztő, fehér hal mix, fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprika, paradicsom, póréhagyma, rák és kagylómix, rizs, rozs, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldségmix.

 

221 táplálék specifikus IgG:

Tej, tejkészítmények: α- lactalbumin, β-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

 

Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal,  fésűs kagyló,  foltos tőkehal,  garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng,  polip, ponty,  rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal, kalamári tintahal, szépia, tonhal, tőkehal

 

Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack,  sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya

 

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete / fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander (levél), kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya

 

Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, osztriga, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús

 

Zöldségfélék: articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, disznóparéj, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta,  hagyma, káposzta, lilakáposzta, kapribogyó, karfiol, kobaktök / futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika,  póréhagyma, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, torma, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse

  

Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió,  kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula

  

Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz, köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, guinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab

 

Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő,  gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka