Laboratórium KFT - Vizsgálati ajánló

Vizsgálati ajánló

Allergia- és táplálék intolerancia panelek összetétele

2014. október 21-től a vizsgálati palettánkban szereplő  36 db allergént tartalmazó nutritív és inhalatív panelek helyett 40 db allergént tartalmazó panelekre váltottunk. 

40-es Nutritív allergén specifikus IgE panel összetevői:

disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, szója, tőkehal, garnélarák, kék kagyló, tonhal, lazac, kiwi, mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozs, zab, kukorica, hajdina, búza.

Ár: 9.900 Ft

40-es Inhalatív allergén specifikus IgE panel összetevői:

macska szőr/hám, ló szőr, szarvasmarha szőr, kutya szőr, tengerimalac hám, nyúl hám, aranyhörcsög hám, patkány hám/protein, egér hám/protein, tollkeverék háziszárnyas (liba, csirke, kacsa, pulyka), ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), Candida albicans (élesztőgomba), konídiumos gomba (Alternaria tenius), parlagfű, fekete üröm, réti margaréta, gyermekláncfű, aranyvessző, égerfa, mogyoró fa/cserje, szilfa, fűzfa, nyárfa, juharfa, nyírfa, bükkfa, tölgyfa, diófa, házipor atka (D. pteronyssius), házipor atka (D. farinae), házipor/házikosz, csótány, lándzsás útifű, fehér libaparéj, ballagófű, juhsóska, fűkeverék 1 (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), fűkeverék 2 (illatos borjúpázsit, angol perje, nád, termesztett rozs, pelyhes selyemperje)

Ár: 9.900 Ft

Segítségképpen készítettünk egy összehasonlító táblázatot a régi és az új panelek összetételéről.

 

Reagens változás miatt nutritív 20-as panelünk összetétele minimálisan változott, az új panel a következő allergének vizsgálatát teszi lehetővé:

Allergén-specifikus  IgE inhalatív panel 20 allergén:

 2014. december 15-től az inhalatív 20-as panelünk összetétele minimálisan változott, az új panel a következő allergének vizsgálatát teszi lehetővé:

Allergén-specifikus IgE nutritív panel 20 allergén:

tojásfehérje, tehén tej, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szójabab, paradicsom, burgonya, alma, sárgarépa, narancs, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kiwi, zeller, mandula, mogyoró.

 

Méh-    és darázs specifikus IgE

 

Táplálék intolerancia panelek:

 

46 táplálék specifikus IgG:

alma, bárányhús, dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvizi hal mix, élesztő, fehér hal mix, fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprika, paradicsom, póréhagyma, rák és kagylómix, rizs, rozs, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldségmix.

 

221 táplálék specifikus IgG:

Tej, tejkészítmények: α- lactalbumin, β-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

 

Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal,  fésűs kagyló,  foltos tőkehal,  garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng,  polip, ponty,  rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal, kalamári tintahal, szépia, tonhal, tőkehal

 

Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack,  sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya

 

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete / fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander (levél), kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya

 

Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, osztriga, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús

 

Zöldségfélék: articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, disznóparéj, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta,  hagyma, káposzta, lilakáposzta, kapribogyó, karfiol, kobaktök / futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika,  póréhagyma, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, torma, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse

  

Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió,  kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula

  

Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz, köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, guinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab

 

Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő,  gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka